Najsitnije skulpture na svetu

17/11/2014 13:15

Najsitnije skulpture na svetu

Jedan umetnik je napravio seriju skulptura koje su toliko male da mogu da se postave na glavu mrava, ljudsku dlaku, ili da se provuku kroz iglene uši.

Džonti Hurvic je umetnik koji je deset meseci proveo stvarajući izuzetne figure, a za njihovu izradu je koristio tehnologiju 3D štampanja. Najveća od sedam skulptura koje je napravio bila je široka kao ljudska dlaka – a najmanja je i više nego duplo manja od toga.

Inspiraciju za jednu figuru je pronašao u skulpturi iz 18. veka “Psiha oživljena Kupidonovim poljupcem”, a za drugu je koristio 250 kamera kojim je u isto vreme slikao svoju muzu kako bi dobio fotografiju iz svakog ugla.

Psiha oživljena Kupidonovim poljupcem. Foto: Dailymail

Nakon deset meseci dizajniranja, vajanja i vizuelizacije, konačno je mogao i da vidi rezultat svog rada uz pomoć izuzetno jakog mikroskopa kojim se posmatraju ćelije raka.

Ipak, nije dugo uživao u plodovima svog truda – nakon samo nekoliko trenutaka, sve je uništeno – jedan kolega ih je slučajno smrskao prstom.

Kada je, nakon 45 minuta traženja figura po mikroskopskom staklu, konačno uspeo da ih vidi, njegov kolega je pokušao da staklo pomeri tako da ih vide i iz drugog ugla i tada ih je smrskao prstom.

17/11/2014 13:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments