Zaboravni student pozajmio knjigu na 49 godina!

25/03/2016 13:14

Zaboravni student pozajmio knjigu na 49 godina!

Svaka biblioteka ima svoja pravila, ali ono što im je svima zajedničko je – određen rok za vraćanje pozajmljenih knjiga.

Kako bi sačuvala svoj fond knjiga, svaka biblioteka mora na neki način da svoje članove “natera” na vrate knjigu koju su uzeli. Uostalom, nisu oni jedini koji bi želeli da uzmu neku knjigu.

Čak i kada postoje neke rigoriznije (uglavnom novčane) kazne, dešava se da jednostavno zaboravimo da u predviđenom roku vratimo knjigu. Upravo se to delilo jednom stanovniku Savezne države Minesote (SAD).

Naime, Džejms Filips je “malo” zakasnio sa vraćanjem knjige biblioteci – setio se da je vrati 49 godina nakon što ju je pozajmio.

Politika ove biblioteke je da se nakon isteka vremena predviđenog za vraćanje knjige korisniku uruči kazna od 350 dolara, ali je u ovom jedinstvenom slučaju – od toga odustala.

Džejms je 1967. godine iz biblioteke Univerziteta u Dejtonu pozajmio knjigu “Istorija krstaških ratova”, kada je još bio na fakultetu.

“Molim vas, primite moje izvinjenje zbog dugog zadržavanja knjige ‘Istorija krstaških ratova’. Očigledno sam je pozajmio kad sam bio na prvoj godini fakulteta i nekako se zagubila u toku ovih godina”, napisao je Džejms u poruci koju je poslao zajedno sa knjigom koju je konačno vratio.

25/03/2016 13:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments