Niški studenti prava najbolji u regionu

28/04/2015 13:38

Niški studenti prava najbolji u regionu

Šest studenata Pravnog fakulteta u Nišu, koji su bili tim na takmičenju u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava, koje se održalo u Herceg Novom, zauzeli su prvo mesto.

Nišlije su već drugu godinu za redom na istom takmičenju proglašeni za pobednike. Na ovogodišnjem takmičenju, tim “Iustitia” iz Niša takmičio se protiv ekipa iz Splita, Skoplja i Zenice, a u finali su pobedili ekipu studenata Pravnog fakulteta iz Ljubljane.

Žiri na takmičenju sastojao se od sudija Evropskog suda i najviših sudova iz država regiona, koji su odlučivali o pobedniku od ukupno 12 ekipa, koliko ih je učestvovalo na takmičenju.

Pobedaom na 9. Regionalnom takmičenju u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom, studenti Pravnog fakulteta u Nišu obezbedili su učestvovanje u superfinalu gde će se boriti protiv najboljeg tima Nordijske unije.

Prošle godine su Nišlije pobedile tim studenata iz Danske u superfinalu koje je održano u Strazburu.

Pobednički tim ove godine čine Jelena Mladenović, Bojana Arsenijević, Andrea Marinčenić, Milan Jovanović, Nemanja Radević i Miša Vujičić, dok su im akademski treneri bili docent dr Darko Dimovski i asistent Ivan Ilić.

Izvor: Južne vesti

28/04/2015 13:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments