Epl uređaji kao simbol bogatstva?

10/07/2018 16:06

Epl uređaji kao simbol bogatstva?

Sprovedeno istraživanje u Sjedinjenim Američkim Državama otkrilo je da vlasnici Epl uređaja vrlo verovatno imaju natprosečne prihode.

Istraživanje je sprovedeno u saradnji tima naučnika sa Univerziteta u Čikagu i američke nacionalne agencije za ekonomska istraživanja.

Brend koji simboliše visoke prihode

Kako stručnjaci iz američke agencije za ekonomska istraživanja napominju, posedovanje ajfona ne znači nužno da su vlasnici bogataši.

Naime, istraživanje je pokazalo veliku verovatnoću da vlasnici Epl uređaja imaju visoke prihode, ali ne i da ih 100 posto imaju.

Prema podacima iz 2016., reč je o najboljem periodu za Epl, odnosno, nikada pre toga se nijedan brend nije mogao povezati sa ostvarivanjem velikih prihoda.

Pored ajfona, kao simbol prestiža, istakao se i Eplov tablet.

Ovi rezultati ne pokazuju pravu sliku, jer bez obzira na to što su novi modeli ajfona skupi, mnogi operateri omogućavaju kupovinu uređaja u 36 rata. Takođe, vrednost konkurentskih pametnih telefona je isto visoka, dok veliki broj ljudi i dalje koristi stare modele ajfona.

Naime, stariji Epl modeli ajfona se mogu pronaći po pristupačnim cenama, te se kupci ovih uređaja sigurno, u statistici, neće prikazati kao bogataši.

10/07/2018 16:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments