Još jedna u nizu promena na Facebook-u

26/10/2015 13:35

Još jedna u nizu promena na Facebook-u

Facebook konstantno radi na poboljšanjima svojih usluga. Poslednje promene koje je uveo odnose se na pretraživač na ovoj društvenoj mreži.

Za početak, nove opcije na pretraživaču imaće samo oni koji ovu društvenu mrežu koriste na engleskim postavkama, dok će i ostali nakon toga dobiti priliku da isprobaju nove mogućnosti pretraživača.

Ono što je novo na pretraživaču jeste to što će od sada koristnici moći lakše da pretražuju ono što ih interesuje, a što je objavljeno na ovoj društvenoj mreži.

Korisnici će imati priliku da pretražuju teme o kojima se raspravlja – ali u tuđim postovima. Na ovaj način svi će imati priliku da vide šta su o određenoj temi pisali drugi na Facebook-u.

Nova opcija će za početak omogućiti da 1,2 milijarde korisnika Facebook-a nastavi raspravi ili se uključi u već postojeću raspravu.

S obzirom na to da sve više ljudi pretražuje Facebook u potrazi za informacijama, a neretko ih i interesuje reakcija drugih – prijatelja ili članova porodice, o određenoj temi. A sada će dobiti priliku da vide šta su i ostali korisnici Facebook-a, koji im nisu prijatelji, pisali o temi koja ih interesuje.

Nova opcija nudi mogućnost da prilikom ukucavanja određenog pojma u pretragu – Facebook sam predloži rezultate, među kojima mogu biti objavljeni članci na mreži, izjave, postovi… Ono što je takođe novo je to što će sve objave biti dostupne svima, bez obzira na to koliko su stare.

Čak i oni korisnici ove društvene mreže koji nisu nameravali da njihovi postovi i objave budu javni – sada će biti!

Srećom, postoji način da se postovi ipak skriju od očiju javnosti, bar one šire. Potrebno je da odete na “Podešavanja“, zatim na “Vidi više podešavanja“, pa “Ko može videti moje objave?” i na ovoj opciji odaberite – “Ograničite broj prošlih objava“.

Na ovaj način možete podestiti da sve što se ikada objavili bude vidljivo samo vašim prijateljima, pa će tako biti isključeni i iz budućih prepravki.

26/10/2015 13:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments