Novi Sad: Seminar evropskih stručnjaka za reformu visokog obrazovanja

17/03/2016 09:16

Novi Sad: Seminar evropskih stručnjaka za reformu visokog obrazovanja

Seminar za članove i članice Timova stručnjaka za reformu visokog obrazovanja (HERE) održava se u četvrtak i petak, 17. i 18. marta, u Amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu.

Pod nazivom “Zajednički studijski programi i zajedničke diplome: strategije, upravljanje, sprovođenje” seminar organizuje Izvršna agencija za programe u oblasti obrazovanja, medija i kulture (EACEA) u saradnji sa Konzorcijumom za podršku i promovisanje Timova stručnjaka za reformu visokog obrazovanja (SPHERE), koji čine Univerzitet u Barseloni (koordinator) i Evropska asocijacija univerziteta (EUA).

Članovi Timova stručnjaka za reformu visokog obrazovanja iz različitih partnerskih zemalja i drugi evropski stručnjaci, baviće se pitanjima planiranja i izrade zajedničkih studijskih programa, od fleksibilnijeg sprovođenja zajedničkih studijskih programa do sticanja višestrukih i zajedničkih diploma, kao i pitanjima upravljanja, promovisanja i održivosti pomenutih programa.

Na seminaru će biti predstavljene postojeće smernice i dobru praksu razvijenu u sklopu evropskih projekata i inicijativa i pružiće strateške savete. Razmatraće se regulatorni uslovi i neophodni okviri na nacionalnom nivou, sa ciljem da se omogući sprovođenje zajedničkih studijskih programa i priznavanje stečenih diploma.

17/03/2016 09:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments