Nekad i sad: Ovako su najpopularniji sajtovi izgledali nekad!

16/12/2016 09:33

Nekad i sad: Ovako su najpopularniji sajtovi izgledali nekad!

Među najposećenijim sajtovima danas nalaze se Facebook, Google, Yahoo, ali i mnogi drugi. Oni su se razvijali u skladu sa potrebama korisnika, pa su pored opcija i funkcionalnosti promenili dosta i izgled.

Iako u vreme kada su nastali izgled nije bio toliko bitan, to se u velikoj meri danas promenilo, zbog čega je morao da se menja i dizajn ovih sajtova, a evo kako su izgledali “na početku svoje karijere”:

1. Yahoo

yahoo

Na svojoj početnoj stranici Yahoo je imao previše sadržaja koje današnji korisnik nikako ne bi poželeo. Upravo zato je novi dizajn ovog sajta doneo manje sadržaja i više slika, ali se nije izgubio karakter koji je prepoznatljiv i dalje.

2. Google

google-nekad-i-sad

Google je prepoznatljiv po minimalizmu u izgledu, što se nije promenilo u velikoj meri, ali je ipak očigladna modernizacija u izgledu ovog sajta.

3. Myspace

myspace

Ovo je jedna od prvih društvenih mreža, zbog čega mlađe generacije možda i ne znaju o čemu je reč. Iako više nije popularna, ova društvena mreža je vremenom promenila izgled, upravo zbog toga što prvobitan dizajn nije bio baš najbolji – što je verovatno doprinelo i gubitku korisnika.

4. Facebook

fb-nekad-i-sad

Svakako jedna od najpopularnijih društvenih mreža i među najposećenijim sajtovima svakog dana – jeste Facebook. Prepoznatljiva boja, jedinstvenost i preglednost – to su neke od karakteristika koje su očigledne kada je Facebook u pitanju – i to je ono što se skoro uopšte nije ni menjalo.

5. YouTube

yt-nekad-i-sad

YouTube je najpopularnija platforma za gledanje različitog audio-vizuelnog sadržaja – što se nije značajno menjalo gotovo od nastanka ovog sajta. Isto ovo važi i za dizajn, koji je malo modernizovan, ali ne i drastično promenjen jer je jednsotavnost u pretrazi ono što je najvažnije za korisnike ovog sajta.

16/12/2016 09:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments