Bivši studenti Novosadskog univerziteta se okupili nakon dve decenije

28/10/2013 20:37

Bivši studenti Novosadskog univerziteta se okupili nakon dve decenije

Bivši studenti Novosadskog univerziteta, koji danas žive svuda po svetu, sastali su se proteklog vikenda u gradu kako bi se sreli sa starim kolegama i podsetili se lepih dana.

Oni su tokom boravka u gradu u kom su studirali obišli studentske domove, mesta na kojima su proveli najlepše trenutke tokom studiranja i pored svega toga, jeli u menzi.

“Ovde je sada sve sređeno, kao pod konac. Zna se red. Kada smo mi studirali, u ovoj sobi koja je namenjena za dvoje živelo je i po nas petoro. Neki su tu bili legalno, neki ilegalno, snalazili smo se na sve načine” kaže Ozren Srzić iz Makarske, dok boravi u sobi u domu “Slobodan Bajić” u isti onu u kojoj je boravio pre 23 godine.

U sobi pored Ozrena stanovao je Ivo Fistanić, nekadašnji student Fakulteta za sport.

“Najviše pamtim žurke koje smo svako veče pravili u sobama. Okupimo se, donesemo piće i lumpujemo do zore. Moglo je i po nas stotinu da stane kada iznesemo nameštaj.” sa nostalgijom se Ivo priseća.

Uz reči da “student nije onaj ko se ne hrani u menzi”, uputili su se pravo tamo. Uzeli su poslužavnike i mirno čekali ma red za obrok.

“Najviše pamtim palačinke koje su služili subotom. Skoro je dolazilo do tuča zbog tih palačinki.” kaže Vesna Sekulić, nekadašnji student poljoprivrede.

Uz pohvale hrane uživali su u obroku u menzi posle dve decenije.

“Super je, studenti nemaju na šta da se žale. Neka znaju samo da je šnicla nekada bilo mnogo, mnogo tvrđa.” dodaje Ozren.

Izvor: 24sata

28/10/2013 20:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments