Nagrade za najbolje studentske radove “Dr Predrag Simić”

19/01/2016 10:14

Nagrade za najbolje studentske radove “Dr Predrag Simić”

Nagrade za najbolje studentske radove iz oblasti spoljne politike Srbije i balkanskih odnosa “Dr Predrag Simić” biće dodeljene u utorak, 19. januara na Fakultetu političkih nauka.

Profesor Simić bio je sturučnjak, analitičar i autor radova iz naučnih oblasti spoljne politike Srbije i balkanskih odnosa, zbog čega ova nagrada i nosi njegovo ime.

Povodom dodele nagrad održaće se i predavanje na temu “Srbija na putu evropskih integracija” koje će održati Miroslav Lajčak, potpredsednik vlade i ministar spoljnih i evropskih poslova Slovačke.

Nagradu “Dr Predrag Simić” dodeljuje porodica preminulog profesora, FPN i Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative iz Beograda, koji su i raspisali konkurs.

Profesor Simić je preminuo pre godinu dana, 19. januara 2015. godine u Beogradu, nakon kraće bolesti. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Fakultetu političkih nauka, gde je predavao međunarodne odnose i spoljnu politiku.

Profesor Predrag Simić bio je spoljnopolitički savetnik predsednika SRJ (2000-2003), zamenik ministra u Ministarstvu za spoljnoekonomske odnose Vlade Srbije (oktobar 2000-januar 2001), izvanredni i opunomoćeni ambasador Državne Zajednice Srbija i Crna Gora u Francuskoj (2004-2006).

Bio je i izvanredni i opunomoćeni ambasador Srbije u Francuskoj (2006-2009), kao i nacionalni delegat u Savetu ženevskog Centra za civilno-vojne odnose (DCAF).

19/01/2016 10:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments