Prijavi se za deseti OpenIT – konferenciju koja te praktično uči

04/10/2016 13:11

Prijavi se za deseti OpenIT – konferenciju koja te praktično uči

Deseti OpenIT se organizuje 22, 23. i 24. oktobra u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka i Impact Hub-om od strane studentske organizacije AIESEC.

Konferencija koji ima za cilj da učesnicima pruži znanje i informacije o marketingu, informacionim tehnologijama, preduzetništvu i inovacijama i pomogne im da ugrabe priliku koja bi mogla biti njihov naredni veliki korak u karijeri – praksa u inostranstvu, praksa u kompaniji ili pokretanje sopstvenog startapa.

Teme konferencije

Studenti, u zavisnosti od njihovog interesovanja i fakultetskog usmerenja, mogu da se odluče za jednu od sledećih tema kojoj će prisustvovati na konferenciji:

aiesec-teme-konferencije

Koncept konferencije

Učesnici imaju priliku da shvate kako funkcionišu ove oblasti u praksi, kao i da dobiju inspiraciju za rad na svojim idejama. Koncept projekta je podeljen u tri dela:

  • Powertalks – Govori na početku i kraju svakog dana projekta čiji je cilj da inspirišu sve učesnike projekta, daju im motivaciju i rešenje za njihove probleme sa kojima se suočavaju dok razvijaju svoju ideju.
  • Workshops – Konferencija obuhvata i interaktivne radionice sa studentima na kojima će kompanije izneti svoja iskustva, stavove i rešenja problema sa kojima se suočavaju u realnosti.
  • Company circles – Predstavlja metod komuniciranja studenata i predstavnika kompanija. Oni će razgovarati sa predstavnicima, postavljati im konkretna pitanja i rešavati dileme o poslovanju.

Zašto baš ti treba da budeš deo Open IT-ja?

Goran Opačić – direktor kompanije Esteh koja je ove godine osmi put na OpenIT-ju

“Dobro je da studenti vide koje su stvari važne firmama, a ne samo šta oni žele. Na ovim konferencijama se nauči za korak više nego što je na fakultetu – tačno onaj korak koji fali. Dolazi više različitih kompanija pa studenti vide da iako smo svi u IT-ju koliko se ustvari svi razlikujemo. To je dobar eksperiment za svakog studenta da vidi da na vreme postavi pitanja sa kojima će se kasnije suočiti u praksi. ”

aiesec-govornicaEma Crnomarković – student Fakulteta organizacionih nauka, Informacioni sistemi i tehnologije, učesnik devetog OpenIT-ja

“Ono što izdvaja OpenIT od svih konferencija na kojima sam učestvovala do sad jeste njena raznolikost i dinamičnost. Takođe po čemu se najviše izdvaja i po čemu je prepoznatljiva jesu power talk-ovi uspešnih ljudi koji su mi zaista promenili pogled na razne stvari, motivisali me, i izazvali me da se pokrenem u profesionalnom smislu. Radionice sa sjajnim predavačima su mi dale mnogobrojne ideje, pored toga što sam naučila dosta o oblasti za koju sam se prijavila. Pre OpenIT-ja nisam ni razmišljala o praksi ili bilo kakvom vidu usavršavanja, sve dok nisam videla koliko se zaista prilika nudi, o čemu sam saznala više preko company circles-a. Zaista jedno sjajno iskustvo, i vikend prepun stečenih novih poznanstava i znanja, pozitivne energije i sjajnog provoda.“

Partneri desetog OpenIT-ja su: Esteh, msg global solutions SEE, Media House, Zuhlke, Comtrade, Dr Oetker, Impact Hub, Fakultet organizacionih nauka.

Prijatelji konferencije: Snajka de Madre, Hleb i kifle, Coca Cola Hellenic, Donesi.com, Xplorer i mnogi drugi.

GLOBAL ENTREPRENEURS – PRAKSE U INOSTRANSTVU

Na konferenciji ćete takođe imati priliku da se informišete više o programu stručnih praksi u inostranstvu iz oblasti informacionih tehnologija, marketinga, poslovne administracije i prodaje.

PRIJAVI SE I TI ZA DESETI OPEN IT

Konferencija je namenjena svim zainteresovanim studentima. Prijava je besplatna i traje do 17. oktobra, a možete je naći ovde.

Pratite našu Facebook stranicu – AIESEC.

04/10/2016 13:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments