U polufinalu Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji 12 timova

01/12/2015 16:19

U polufinalu Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji 12 timova

Polufinala Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji, u kom učestvuje 12 timova, održavaju se u Novom Sadu i Gornjem Milanovcu.

Prvo polufinale održava se u sredu, 2. decembra u 10 časova u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, dok se drugo polufinale održava u petak, 4. decembra u prostorijama kompanije Metalac a.d. u Gorenjm Milanovcu.

Nagradni fond za takmičenje iznosi pet miliona dinara, a za glavnu nagradu prijavilo se ukupno 123 tima, odnosno 435 takmičara.

Uspešno recentiranje poslovnih modela i tehničke recentije prošlo je 37 timova koji su se predstavili na “Susretu s potencijalnim investitorima” koji je održan 10. novembra u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.

Ovo takmičenje se održava već 10 godina, a do sada je učestvovalo 6.421 takmičar koji su bili deo 1.649 timova. Ukupno je bilo prijavljeno 2.359 inovacija, a obuka je sprovedena u 340 treninga do sada.

Tamičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji orgnaizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,

Privredna komora Srbija, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Zavod za zaštitu intelektualne svojine.

Cilj takmičenja je promovisanje inovacionog kapaciteta i preduzetničke klime u Srbiji, kao i pomoć potencijalnim i postojećim haj-tek preduzetnicima koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje iznesu na tržište.

U polufinalu u Novom Sadu svojim radovima predstaviće se šest timova, a njihovi radovi su iz oblasti: poljoprivrede, građevine, medicine, mašinstva, građevinarstva i informaciono-komunikacionih tehnologija.

U polufinalu koje se država u Gornjem Milanovcu predstavlja se takođe šest timova.

01/12/2015 16:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments