Studenti razočarani uslovima studiranja

03/04/2014 19:21

Studenti razočarani uslovima studiranja

Više od dve trećine studenata razočarano je uslovima studiranja u Srbiji i studije nisu ispunile očekivanja koja su mladi imali pre upisa, pokazala je anketa sajta NajStudent.com.

U anketi je učestvovalo oko 800 ispitanika, a na pitanje da li su studije ispunile očekivanja koja su imali pre upisa, skoro 70 odsto njih izjavilo je da realno stanje nije nikako u skladu sa njihovim prvobitnim očekivanjima i da su se vrlo brzo razočarali u uslove studiranja.

Studenti najčešće kritike iznose na nedostatak praktične nastave, lošu organizaciju studentskih službi, nefleksibilne termine predavanja, visinu školarine, preobimno i zastarelo gradivo, kao i izostanak modernijih pristupa u držanju i organizaciji nastave.

Nešto manje od jedne desetine ispitanika je izjavilo da su ih studije prijatno i pozitivno iznenadile i da je studiranje premašilo očekivanja koja su imali pre upisa na fakultete i visoke škole, saopštio je internet sajt Infostud.

Oko 14 odsto ispitanih je pre upisa na studije imalo realnu sliku o uslovima studiranja, pa su, po njihovim rečima, na studijama dobili upravo ono što su i očekivali.

Takođe, skoro 13 procenata ispitanika navelo da o organizaciji studija i uslovima studiranja nisu znali ništa, tako da nisu ni znali šta mogu da očekuju od akademskog života, pokazala je anketa.

Izvor: najstudent.com

03/04/2014 19:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments