Studentkinja u pobedničkom timu

07/11/2013 14:03

Studentkinja u pobedničkom timu

Studentkinja Biološkog fakulteta u Beogradu, Iva Atanasković, je jedna od pobednica na takmičenju “Aj Džem”, koje je održano u Bostonu.

„Projekat smo radili tokom celog leta, a onda smo imali evropsko takmičenje u oktobru. Tamo smo osvojili treće mesto, u međuvremenu smo usavršili naš projekat, popravili prezentaciju i doterali sajt i početkom novembra uspeli smo da osvojimo prvu nagradu na svetskom takmičenju” kaže Iva.

Iva je radila na projektu koji izučava način na koji se leči tuberkuloza, a Iva je dosta vremena provela u Parizu sa timom akademaca iz raznih zemalja.

Bila sam najmlađa, ostali pohađaju master studije, a radili smo tokom celog dana. Projekat se sastoji iz četiri celine, a moj zadatak je bio da pronađem na koji način lek protiv tuberkuloze može da stigne do inficiranih ćelija u organizmu” dodaje Iva.

Ona je već duži niz godina saradnica sa Istraživačkim centrom “Petnica”, a zahvaljujući istom došla je u tim među svetske akademce.

Iva planira da posle studija usavrši svoje znanje u inostranstvu, a želela bi da se usavrši na Univerizitetu Dekart u Parizu,

07/11/2013 14:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments