Studentskim poslom do džeparca

04/11/2013 17:38

Studentskim poslom do džeparca

Studenti Fakulteta tehničkih nauka pored predavanja i ispita stižu i da rade dodatni posao kako bi zaradili džeparac. Konobari i šankeri u klubu “M” su studenti. Takođe studenti mogu zateći svoje kolege u kopirnicama.

U kafićima blizu fakulteta su uglavnom zaposleni studenti, oni svoje slobodno vreme koriste da zarade džeparac, a nakon završetka smene skidaju svoje radne uniforme i vraćaju se predavanjima i učenju.

“Ovo je super način da zaradimo, da ne moramo da zavisimo ni od koga. Tu smo na fakultetu i zato lako uspevamo da uskladimo sve obaveze. Smene nam traju uglavnom po osam sati, s tim da ja nekada radim i duplu smenu” kaže konobar Marko Milutinović, student.

U klubu “M” su na mestima konobara i šankera zaposleni studenti koji su anagažovani preko studentske zadruge.

“Ovde je uvek puno, studenti samo dolaze i prolaze. Najviše idu kafe, dnevno ih skuvamo i po 500. Svi smo mladi, vredni i super funkcionišemo kao tim” rekla je Vesna Jandrić, studentkinja arhitekture koja radi i kao šankerica.

Zarada nije mala, studenti kako kažu nemaju razlog da se žale, sa obzirom da je satnica za konobare 90 a za šankere 150 dinara.

“Gosti su uglavnom studenti, ali i profesori. Najzahtevniji su brucoši, a njima se uvek slatko nasmejem kada mi traže “ekspreso” ili duži nes” kaže Nemanja Zlatić, apsolvent.

Mušterije, kako kažu, nemaju primedbu, a što se tiče cena one su prave studentske.

“Profesionalni su, brzi i nemam nikakvu zamerku” priča Uroš Lončar, dok čeka da bude uslužen.

Osim u kafićima, studenti pronalaze posao i u kopirnicama gde za satnicu mogu zaraditi do 150 dinara.

“Najveća gužva bude oko 10, 11 sati, tada valjda svi nagrnu. Najviše zakeraju brucoši koji dođu po skripte, često su nervozni, a ne znaju ni šta im treba” priča Goran Adžić, koji trenutno pohađa master studije.

Izvor: 24sata

04/11/2013 17:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments