Izgradnja studentskog doma u Nišu ide po planu

09/04/2014 17:22

Izgradnja studentskog doma u Nišu ide po planu

Izgradnja studentskog doma kod tehničkih fakulteta, koja je posle dvogodišnje pauze nastavljena u decembru prošle godine, ovog puta se odvija po planu, kažu u Studentskom centru u Nišu.

Druga faza izgradnje trebalo bi da bude završena do kraja avgusta, nakon čega će država raspisati tender za izvođače treće faze izgradnje.

Ako se i dalje tako nastavi, dodaje Rajković, novih 500 mesta, uglavnom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, na raspolaganju studentima Univerziteta u Nišu biće već naredne školske godine. Time bi kapacitet smeštaja za studente bio uvećan za 60 odsto.

Ovo bi trebalo da smanji konkurenciju među studentima za useljenje, s obzirom na to da se za jedno mesto prijavljuju 3 kandidata. Ovakav smeštaj znatno olakšava studiranje budućim visokoškolcima.

U 4 paviljona Studentskog centra za sada je studentima na raspolaganju 930 mesta, a ima i soba koje su potpuno prilagođene studentima sa invaliditetom.

Studentski centar organizuje i ishranu za studente koja, za 3 obroka mesečno, košta 3.960 dinara, a pri tome postoji izbor oko 5 jela, od kojih je najmanje jedno posno svakog dana.

Poslednji studentski dom u Nišu izgrađen je još 1974. godine, a ukupna vrednost investicije za izgradnju ovog doma od 11 spratova i 11.500 kvadratnih metara, čiji je temelj položen 2009. godine, iznosi 700 miliona dinara.

Izvor: Južne Vesti

09/04/2014 17:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments