Preko 4500 mesta za buduće masteraše

15/08/2013 15:13

Preko 4500 mesta za buduće masteraše

Za master studije na Univerzitetu u Novom Sadu ove godine ima mesta za više od 4.500 studenata. Najviše će ih biti na Fakultetu tehničkih nauka, oko 1465, a najmanje na Učiteljskom fakultetu gde će ih biti samo 40.

Na FTN-u je raspoloživo više od 20 master programa na odsecima za mašinstvo, elektrotehniku i računarstvo, arhitekturu, grafičko inženjerstvo…

“Ima zainteresovanih sa drugih fakulteta. Oni konkurišu za određeni smer i komisija za vrednovanje studijskog programa analizira ispite koje je su studenti polagali kako bi ustanovila da li može se uopšte prijaviti za taj masterski program. Prijava košta 10.000 dinara, a ako kandidat prođe, onda uplaćuje još 3.000 dinara za polaganje prijemnog ispita”  kaže Tijana Pokrajac, saradnica za marketing na FTN-u.

Veliko intersovanje se očekuje na PMF-u na smeru Reproduktivna biologija. Akademci koji su završili Filozofski fakultet kažu da će imati problem ako ne upišu master studije.

“Završio sam istoriju i master studije su mi obavezne, bez njih neću imati mogućnost da predajem u nekoj od škola. Problem je u akreditaciji samih programa jer na osnovnim studijama nemamo pedagoške predmete, a broj mesta za master je manji nego na osnovnim studijama” kaže Marko Savić, koji je diplomirao prošle godine.

Prijave za master studije trajaće do 18. oktobra, prijave su završene jedino na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Izvor: 24sata

15/08/2013 15:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments