Konkurs za upis u vojne škole do 31. marta

18/02/2014 16:32

Konkurs za upis u vojne škole do 31. marta

Konkurs za upis u vojne škole traje do 31. marta. Vojna gimnazija će primati 90 učenika, Vojna akademija 50 kadeta iz građanstva dok će Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije moći da upiše 25 kadeta.

Mladići i devojke zainteresovani za upis treba da podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji mesta boravka.

Od naredne školske godine će sve vojne obrazovne institucije primati kandidate oba pola, pošto je prvi put omogućen upis učenica u Vojnu gimnaziju u Beogradu.

”Prvi put primamo devojke u Vojnu gimnaziju i time će sve vojne škole biti otvorene za kandidate oba pola. Time još jednom pokazujemo da u vojne škole i u sistem odbrane ne primamo momke i devojke već osobe koje su sposobne da izvršavaju sve postavljene zadatke i obavljaju časnu i odgovornu vojničku profesiju”, izjavio je za agenciju Beta portparol Ministarstva odbrane major Jovan Krivokapić.

Učenicima i kadetima su za vreme školovanja obezbeđeni besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije, kao i celokupna literatura, kapaciteti Sportskog centra, biblioteka i internet centar.

Kada završe školovanje pitomci stiču zvanje propisano akreditovanim studijskim programima, a posle završenog školovanja na Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu VMA primaju se u profesionalnu vojnu službu u činu potporučnika odgovarajućeg roda ili službe.

Izvor: RTV

18/02/2014 16:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments