Odgovorno preduzetništvo – Vaša šansa za razvoj biznisa!

13/02/2014 13:01

Odgovorno preduzetništvo – Vaša šansa za razvoj biznisa!

Projekat „Social Business“ poziva sve zainteresovane studente, postdiplomce, mlade ljude i sve druge koji imaju viziju, ideju i plan za pokretanje socijalnog preduzeća, da se prijave na „Social Business“ akademiju, na kojoj će imati priliku da steknu potrebna znanja koja će im pomoći pri izradi i realizaciji svog biznis plana i pokretanju preduzeća.  

Akademija će trajati od 28. februara do 14. marta, a sastoji se iz šest interaktivnih radionica i konferencije, kojom će akademija biti zatvorena. Učesnici će u toku akademije naučiti više o pojmu društvenog preduzetništva, i steći znanja u oblastima pisanja biznis plana, marketinga i finansijskog menadžmenta koja će im koristiti pri pokretanju sopstvenog preduzeća.  Učesnici projekta će tokom akademije pisati i raditi na svom biznis planu sa kojim će po završetku akademije učestvovati u takmičenju za najbolji biznis plan.

Najbolja ideja će biti nagrađena novčanim sredstvima za realizaciju i pokretanje preduzeća.

Budite deo promene i prijavite se na sledećem linku: https://podio.com/webforms/6983520/537522

Projekat „Social Business“ je deo projekta AIESEC Case Challenge, koji predstavlja takmičenje za studente svih fakulteta u izradi studija slučaja za kompanije koje učestvuju na projektu, kao što su „IDEA“ i „Delhaize“. Projekat će 14. marta organizovati „ACC GRAD“, odnosno tri konferencije u isto vreme iz oblasti marketinga, finansija i društvenog preduzetništva. Svi koji su se prijavili za učestvovanje na projektu će nakon toga imati priliku da učestvuju u rešavanju studija slučaja, a pobednički timovi će na kraju takmičenja osvojiti praksu u kompaniji za koju su radili studiju slučaja.

Socijalno (društveno) preduzetništvo je inovativan način rešavanja tekućih problema zajednice, kao što su ekonomski, obrazovni, zdravstveni i ekološki problemi. Socijalno preduzeće kroz svoj rad ispunjava određenu socijalnu misiju, te tako ostvareni profit ulaže u svrhe kao što su zapošljavanje ljudi koji teže dolaze do posla, socijalne i medicinske usluge, obrazovanje, zaštita životne sredine ili kulturne aktivnosti u zajednici.

Dodatne informacije o projektu „Social Business“, kao i o dešavanjima u okviru projekta AIESEC Case Challenge možete pratiti na sledećem linku: https://www.facebook.com/events/559259070848899/?source=1

social business

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u 124 zemlje, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizovanjem edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

13/02/2014 13:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments