Peti dijalog o obrazovnim politikama Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

22/09/2017 14:30

Peti dijalog o obrazovnim politikama Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu 21. septembra 2017. godine svečano je otvoren Peti dijalog o obrazovnim politikama Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i trajej oš danas.

Dijalog je okupio visoke predstavnike resornih ministarstava u oblasti obrazovanja Narodne Republike Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u okviru Mehanizma 16+1.

Skup je svečano otvorila predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Prisutnima su se takođe obratili ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, zamenik ministra obrazovanja Narodne Republike Kine Du Dženjuen (Du Zhanyuan) i rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dušan Nikolić.

U okviru Petog dijaloga o obrazovnim politikama predstavnici kineskog i evropskih ministarstava obrazovanja razmeniće mišljenja o unapređenju obrazovne saradnje i prakse, kao i u pogledu usklađivanja obrazovnih strategija u cilju jačanja saradnje u toj oblasti.

Prvi dijalog o obrazovnim politikama Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (Education Policy Dialog – EPD) održan je 2013. godine u kineskom gradu Čungćingu sa fokusom na strategiju razvoja i obrazovanja u uslovima globalizacije. Drugi dijalog održan je naredne godine u Tijenđinu, a centralna tema bila je reforma obrazovanja. Tada je održan i Prvi sastanak Konzorcijuma institucija visokog obrazovanja (Higher Education Institution Consortia Meeting – HEIC).

Izvor: www.uns.ac.rs

22/09/2017 14:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments