Prijemni ispiti gube na vrednosti

17/07/2013 13:28

Prijemni ispiti gube na vrednosti

Dve trećine kandidata je na prijemnom ispitu osvojilo maksimalan broj bodova. Maksimalan broj bodova na prijemnom je prethodnih godina bio izuzetak, dok je ove godine broj kandidata sa maksimumom naglo porastao.

Na Pravnom fakultetu od 1.600 kandidata, njih četvoro je ispit uradilo bez greške, dok ga je dve trećine uradilo skoro pa savršeno. Interesovanje je svake godine sve veće nego ranije, a odličan uspeh je postignut zahvaljujući kvalitetnim kandidatima koji su vredno učili i pripremali se za prijemni ispit. Kvalitet kandidata se zapaža i prema proseku koji su imali u srednjoj školi, od 180 upisanih je čak 169 sa vrlo dobrim prosekom.

Poljoprivredni fakultet je takođe imao  kandidate sa dobro urađenim prijemnim. Na Agroekekonomiji je od 175 rangiranih kandidata, njih čak 137 je osvojilo 60 bodova na prijemnom.

“Organizovali smo besplatnu nastavu na kojoj su budući brucoši imali materijale za pripremu” kaže dekan Poljoprivrednog fakulteta, Milica Petrović.

Šumarski fakultet je takođe imao sličnu situaciju, uspeh kandidata je poboljšao zbog zbirki zadataka koje su kandidati dobijali.

Prijemni ispit je jako važan jer donosi više bodova nego prosek iz srednje škole, kandidati koji imaju maksimalan broj bodova se rangiraju po proseku ocena iz srednje škole.

17/07/2013 13:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments