Kako najlakše savladati strani jezik prilikom studiranja u inostranstvu?

01/11/2017 16:33

Kako najlakše savladati strani jezik prilikom studiranja u inostranstvu?

Iako ovo zvuči kao logična ideja, zapravo, prema istraživačima, ne postoji jedinstvena formula za pravilno učenje stranog jezika.

Put ka tečnom pričanju nekog stranog jezika je konfuzan i težak i zavisi isključivo od nas. Ipak, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da se bolje snađete, naročito ako studirate u stranoj zemlji.

Ne brinite ako pogrešite neku reč

Pogrešan izgovor neke reči ili stavljanje u krivi kontekt može biti odličan način da se započne ćaskanje sa nekim. Ovo je odličan način da provežbate jezik, jer će stranci pri ćaskanju sa vama postavljati jednostavna pitanja kao što su “Odakle ste” i tako najverovatnije nećete imati problem da na njih odgovorite.

Klonite se velikih gradova

U metropolama ljudi su uvek u nekoj žurbi i nemaju baš vremena za osobe koje ne pričaju tečno njihov jezik. Stoga se, pri odabiru mesta za studiranje, radije odlučite za manji grad.

Ne brinite ako ste spori

Bolje i da pravilno naučite da pričate, nego da brzate, grešite i da vam onda te greške postanu uobičajeni deo govora. Jezik je uvek živ, menja se, a  veoma se razlikuje kada ga učite u inostranstvu nego na časovima ili na kursu jezika.

Rečnik

Gde god da krenete, sa sobom nosite rečnik ili priručnik, kako biste kada niste sigurni, brzo proverili šta određena reč znači. U isto vreme, obogatićete svoj vokabular.

Mediji

Iskoristite prednost elektronskih i štampanih medija i kada god imate slobodnog vremena gledajte televiziju, odnosno čitajte novine i portale na jeziku zemlje u kojoj ste. Tako će vam jezik pre “ući u uši”.

01/11/2017 16:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments