Hrana koja pomaže tokom učenja

02/12/2016 15:00

Hrana koja pomaže tokom učenja

Vreme učenja je vreme kada nam je sva pomoć dobrodošla. Osim odgovarajućih uslova za učenje i dovoljno dobrog materijala, kao pomoć može doći i hrana!

Kao što je organizmu potrebna hrana zbog energije koju troši na sve radnje, tako je i mozgu potrebna odgovarajuća hrana koja će podstaći moždane aktivnosti zahvaljujući kojima ćete biti uspešniji u učenju.

Ove namirnice će vam pomoći da kvalitetnije učite:

Riba

Omega 3 masne kiseline su poznate kao veoma efikasna “hrana za mozak”, a njih najviše ima u ribi. Dovoljno je da u redovnu ishranu uvrstite i ribu i možete biti sigurni da će vaš mozak “raditi bolje”.

Određeno voće i povrće

Zdrava ishrana naravno podrazumeva konzumiranje voća i povrća, a kada je u pitanju “hrana za mozak” – od voća bi trebalo da što češće konzumirate jabuke koje pomažu boljem pamćenju i boljem funkcionisanju neurona kao i bobičasto voće, dok bi od povrća trebalo da odaberete – lisnato, odnosno kupus, brokoli i slično povrće, ali i mahunarke – pasulj, grašak, boranija.

Orašasti plodovi

Masnih kiselina u velikoj meri pored ribe ima i u orašastim plodovima, kao što su bademi, pistaći, orah. Ovi plodovi bogati su i gvožđem koje unapređuje i olakšava pamćenje.

02/12/2016 15:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments