Zrenjaninci prvi u Srbiji dobili mogućnost registracije bicikala

20/11/2014 11:26

Zrenjaninci prvi u Srbiji dobili mogućnost registracije bicikala

Zrenjanin je postao prvi grad u Srbiji u kom je moguće registrovati svoj bicikl i tako omogućiti njegov lakši pronalazak u slučaju krađe.

Bicikl građani mogu da registruju na zvaničnom sajtu grada www.zrenjanin.rs ili na sajtu www.bicikl.zrenjanin.rs, gde se mogu videti i mere zaštite od krađe, ali i da se prijavi krađa.

Tim povodom su službenici Policijske uprave Zrenjanin, u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Zrenjanina i lokalnom samoupravom sproveli juče akciju u gradskom centru, a koja je realizovana u projektu OEBS-a “Stop krađi bicikala”.

Aktivisti Kancelarije za mlade delili su letke i majice, a svhra akcije je da se građani informišu o merama zaštite kojima se može smanjiti mogućnost krađe bicikla.

Ivan Mikalački iz Kancelarije za mlade novinarima je objasnio da se radi o pilot projektu, a Zrenjanin je prvi grad u Srbiji u kome se bicikl može registrovati.

Podaci o registraciji bicikla kasnije se mogu korstiti ukoliko dođe do krađe. Veliki broj bicikala se tokom godine otuđi, a jako malo se može identifikovati jer uglavnom postoje samo papiri o njihovom vlasništvu, rekao je Mikalački.

On je rekao da očekuje da će ova akcija poslužiti kao primer drugim gradovima, jer se tako može lako doći do jedne konkretne i veće baze podataka i time da se olakša rasvetljavanje krivičnih dela i pronalaženje ukradenog bicikla.

Izvor: 24 sata

20/11/2014 11:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments