Uprava Filozofskog pokrenula disciplinski postupak protiv studenata

30/10/2014 15:25

Uprava Filozofskog pokrenula disciplinski postupak protiv studenata

Protiv dvoje studenata Filozofskog fakulteta u Beogradu pokrenut je disciplinski postupak, a Samoorganizovani studentski pokret 2014, koji je blokirao fakultet, kaže da se radi o pokušaju Uprave fakulteta da slomi otpor studenata.

Dvoje studenata izjavilo je da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak, a Samoorganizovani studentski pokret 2014 izjavio je da Uprava time pokušava da obeshrabri studente koji već tri nedelje blokiraju fakultet.

Iz studentskog pokreta su izjavili da studenti nisu izazivali nerede, niti su učestvovali u tučama ili nečemu sličnom, a Upravi je mogla da smeta jedino njihovo učestvovanje u blokadi fakulteta. Oni su poručili da napad na jednog od njih predstavlja napad na ceo pokret, te da Uprava pokušava da ospori pravo studenata na slobodno mišljenje i samoorganizaciju.

Predstavnici pokreta su poručili da je sramno što se Uprava Fakulteta koristi takvim metodama za rešavanje ovog problema, a ponosi se protestima koji su na Fakultetu nekada nastajali i borili se protiv represije. U njihovom saopštenju navodi se i da je krajnje vreme da se ovakve zastarele i ružne tehnike ponižavanja i zastrašivanja ostave po strani.

Izvor: Mondo

30/10/2014 15:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments