Nema kraja blokadi

29/10/2014 12:14

Nema kraja blokadi

Uprava Filozofskog fakulteta u Beogradu odbila je zahteve studenata koji su blokirali fakultet, tako da će blokada studenata da se nastavi, saopštili su danas iz Samoorganizovanog studentskog pokreta 2014.

Studenti su postavili šest zahteva, ali kažu da su spremni da prekinu sa blokadom ukoliko Uprava prihvati zahtev da se u narednu školsku godinu upisuju po pravilima od prethodne godine.

Studenti traže da oni koji su na budžetu ne plaćaju iznos ESPB bodova preko 60 ESPB koje upisuju, kao i da svi imaju pravo da uz molbu Fakultetu upišu predmete ukupne vrednosti od 90 ESPB.

Miloš Arsenijević, dekan Filozofskog fakulteta, izjavio je da je Uprava fakulteta već ispunila skoro sve zahteve studenata i da više ne može da im izlazi u susret.

Studenti traže neku vrstu “štekovanja” bodova, što predstavlja svesnu zloupotrebu jednog ustupka, rekao je on i dodao da su iz statističkih podataka od prethodnih godina shvatili da se ustupak Fakulteta zloupotrebljava zato što jako malo studenata koji upišu predmete u vrednosti preko 60 ESPB taj broj i ostvari.

On kaže da je zabrinut zbog mogućnosti da studentima “propadne” jedan semestar zato što je fakultet blokiran i nastava se ne održava. Fakultet je blokiran već skoro tri nedelje.

Izvor: 24 sata

29/10/2014 12:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments