Studenti FON-a prvaci sveta u rešavanju studije slučaja

19/02/2016 13:38

Studenti FON-a prvaci sveta u rešavanju studije slučaja

Na takmičenju u rešavanju studije slučaja studenti Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu osvojili su prvo mesto.

Tim FON-a koji je zauzeo prvo mesto na ovom takmičenju koje je održano u Norveškoj čini su studenti: Stefan Ignjatović, Anja Koprivica, Branislav Bandić i Andreja Srećković, a njihovi mentori bile su profesorica Vesna Damjanović i Slavica Cicvarić Kostić.

Svetsko takmičenje u Norveškoj (BI International Case Sompetition 2016) održavalo se od 12. do 18. februara, a domaćin je Norveška poslovna škola.

Na takmičenju je učestvovalo ukupno 12 univerziteta iz celog sveta, odnosno 48 najboljih studenata koji su rešavali studiju slučaja globalne kompanije za proizvodnju aluminijuma “Hidro” čiji se korporativni centar nalazi u Norveškoj, a koja posluje u 50 država sveta.

Takmičari su imali 32 sata da reše studiju slučaja, za šta su mogli da koriste internet. Zadatak je bio da se identifikuje strateški pravac razvoja kompanje do 2020. godine, sa akcentom na održivom razvoju.

Studenti Fakulteta organzacionih nauka iz Beograda predložili su tri strategije, do kojih se prva odnosila na razvoj sistema za reciklažu aluminijuma u Nemačkoj, druga na primenu novih tehnologija i otvaranje novih fabrika za proizvodnju aluminijuma, a treća se odnosila na kreiranje održivog, marketinški orijentisanog sistema za inovacije.

Drugo mesto pripalo je Univerzitetu iz Melburna, a treće A&M univerzitetu iz Teksasa.

19/02/2016 13:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments