Okršaj studenata i profesora na Filozofskom

24/10/2014 09:42

Okršaj studenata i profesora na Filozofskom

Filozofski fakultet je pod blokadom već 15 dana, a studenti tvrde da su se juče našli na meti profesora Vasilija Gvozdenovića, i to na vrlo čudan način.

Naime, studenti kažu da se profesor pojavio oko 13 časova, kada se uprava fakulteta spremala da održi sednicu nastavničkog veća, i počeo redom da ih fotografiše.

Uprava je htela da održi sednicu u amfiteatru, pa je optužila studente da zbog njihove blokade fakulteta i barikada koje su postavili ne mogu da uđu u amfiteatar. Kako studenti kažu, te “barikade” su zapravo samo jedan transparent i stolice ispred stepeništa gde su studenti sedeli, a pored toga se može proći i ulaz u amfiteatar nije blokiran. Može se doći i do liftova, koje je uprava posle sama isključila – ispričali su studenti za Blic.

Kada su studenti odbili da pomere transparente i stolice, uprava je pozvala privatno obezbeđenje, ali do većeg incidenta nije došlo.

Nakon toga je studentima prišao profesor Gvozdenović i krenuo da fotografiše svakog studenta pojedinačno. Jedan student je stavio ruku na blic fotoaparata, na šta je profesor burno odreagovao i rekao da “prestanite da me pipate”. Studenti kažu da ga niko nije ni dodirnuo i da je profesor ubrzo otišao.

Studenti su blokirali fakultet zato što je Uprava fakulteta donela odluku da studenti koji imaju 48 bodova mogu da se školuju na teret budžeta, ali moraju da plate bodove koje prenesu, i to 2.000 dinara po bodu.

Osim toga, studenti se bune zato što na četvrtoj godini zbog nastavničkih predmeta ukupan broj bodova iznosi 72 boda, a po zakonu studenti mogu prijaviti najviše 70 bodova.

Izvor: Blic

24/10/2014 09:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments