Studenti FON-a se plasirali u finale takmičenja “Creative Shock”

19/11/2014 11:41

Studenti FON-a se plasirali u finale takmičenja “Creative Shock”

Studenti Fakulteta organizacionih nauka plasirali su se u finale međunarodnog takmičenja “Creative Shock” u rešavanju studije slučaja.

Takmičenje će se održati početkom decembra na ISM Univerzitetu za menadžment i ekonomiju u Vilnijusu u Litvaniji.

Naš tim čine studenti Stefan Milić, Iva Mišović, Đorđe Petrović i Nikola Šurlan, a mentor im je prof. dr Vesna Damnjanović. Za sada su oni osvojili četvrto mesto, što je bilo dovoljno da se plasiraju u finale takmičenja.

Lista takmičara koji su ušli u finale

Lista takmičara koji su ušli u finale

Studenti su u preliminarnom takmičenju imali dva zadatka – da reše studiju slučaja – predlog marketing strategije izmišljene tekstilne kompanije “Mother Africa Sewing” iz Afrike za evropsko tržište – i da daju predlog gerila marketing kampanje u vidu video materijala za nevladinu organizaciju Otra Elpa iz Rige koja siromašnima pomaže da obezbede nameštaj za svoje domove.

Na takmičenju je učestvovalo 175 timova iz 61 države, a naša ekipa se plasirala u finale sa dve letonske ekipe, jednom nemačkom i jednom iz Mađarske. Takmičenje se održava od 2011. godine i na njemu mogu učestvovati studenti iz celog sveta, a na njemu učenici rešavaju društveno odgovorne, poslovne, marketing i PR probleme organizacija.

U finalu će studenti FON-a rešavati novu studiju slučaja i predstaviće svoje rešenje pred stručnim žirijem.

Njihovo kreativno rešenje za Otra Elpa organizaciju iz Rige možete pogledati na sledećem snimku:

Izvor: Blic

19/11/2014 11:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments