Održana međunarodna naučna konferencija EQOL

16/04/2019 14:46

Održana međunarodna naučna konferencija EQOL

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu organizovao je petu po redu Međunarodnu naučnu konferenciju EQOL – Exercise and Quality of Life 2019: From Active Childhood to Healthy Aging.

Svečano otvaranje Konferencije organizovano je u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu 12. aprila 2019. godine. Skupu su u ime Univerziteta u Novom Sadu prisustvovali prof. dr Sanja Podunavac-Kuzmanović, prorektor za nastavu i prof. dr Dejan Madić, prorektor za međunarodnu saradnju i potpredsednik Organizacionog odbora Konferencije, koji je tom prilikom pozdravio učesnike konferencije.

Međunarodna naučna konferencija EQOL

U okviru programa svečanog otvaranja, prisutne je u ime Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja pozdravio prodekan za nauku i međunarodnu saradnju prof. dr Sergej Ostojić. Takođe, učesnike skupa je pozdravio jedan od plenarnih predavača, profesor emeritus dr Džejms Skiner sa Univerziteta u Indijani, Sjedinjene Američke Države, dok se prisutnima putema video poruke obratio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Skup je svečano otvorio državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Vladimir Popović.

U fokusu konferencije bile su teme u oblastima istraživanja kvaliteta života, vežbanja i nauke o sportu, fizičkog vaspitanja, medicine, rehabilitacije, zdravog starenja, psihologije, biomehanike i motorike. Bogat naučni program obuhvatio je usmena izlaganja i poster prezentacije, kao i predavanja po pozivu vodećih stručnjaka iz zemlje i inostranstva.

Ovogodišnja konferencija okupila je učesnike iz 33 države: Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Italije, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Tajlanda, Turske, Holandije, Grčke, Danske, Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Španije, Poljske, Kazahstana, Uzbekistana, Nemačke, Alžira, Katara, Litvanije, Irana, Albanije, Irske, Finske, Crne Gore, Rusije, Švedske, Srbije i Češke.

Izvor: www.uns.ac.rs

16/04/2019 14:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments