Raspisan konkurs za dodelu Sakura stipendija

05/11/2013 16:31

Raspisan konkurs za dodelu Sakura stipendija

Ambasada Japana u saradnji sa Japan Tobacco International (JTI) već treću godine zaredom raspisuje konkurs za dodelu Sakura stipendija.

Kompanija Japan Tobacco International, navodi da će konkurs biti završen 1. decembra, a pravo da se prijave imaju svi studenti kao i istraživači koji nisu duže vreme zaposleni.

Kris Vuds, generalni direktor JTI-a, rekao je da su tokom prethodne dve godine konkursa dobijali jako zanimljive i ozbiljne istraživačke radove što je dokaz da vlada veliko interesovanje za Japan.

“Uživali smo čitajući o primeni japanske filozofije Kajzen na svakodnevni život jednog studenta, ili o komparativnoj studiji zaštite potrošača između Japana i Srbije. Ove godine sa nestrpljenjem iščekujemo još više takvih kreativnih ideja.” kaže Kris Vuds.

Konkurs se sastoji iz dva dela, u prvom delu kandidati šalju predloge za istraživačke radove popunjavanjem formulara koji je dostupan na sajtu –  www.sakurastipendije.rs, na kojem se takođe mogu videti najnovije informacije vezane za konkurs. Drugi deo počinje od sredine decembra kojim se proglašavaju izabrani kandidati koji će imati obavezu do 25. jula 2014. godine, da urade istraživanja na zadatu temu.

Sakura je japansko drvo trešnje koje je poznato kao simbol sreće i prosperiteta.

Izvor: Blic

05/11/2013 16:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments