Novi Sad: Prijemn novih BEST članova

11/04/2016 10:01

Novi Sad: Prijemn novih BEST članova

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST iz Novog Sada u utorak, 12. aprila na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu organizuje prijem novih članova.

Svi zainteresovani da saznaju čime se BEST bavi, koje projekte organizuje, zašto vredi biti volonter i šta je to što ovo udruženje razlikuje od ostalih studentskih organizacija moći će to da saznaju na FTN-u u utorak.

Prijem novih članova održava se u 18 časova u učionicama 60, 62 i 62 na trećem spratu Prirodno-matematičkih fakulteta (DMI).

BEST udruženje je neprofitna i apolitička studentska organizacija koju čine 96 lokalnih BEST grupa na isto toliko univerziteta, sa oko 4.300 aktivnih članova u 33 evropske zemlje.

Glavna aktivnost BEST-a je omogućavanje komplementarnog obrazovanja studentima, u oblastima raznih inženjerskh disciplina, razvoja karijere i tzv. soft skills veština. Pored toga, BEST omogućava povezivanje studenata i njihovih budućih poslodavaca, a takođe, nastoji i da doprinese aktivnom učešću studenata u procesu unapređenja obrazovnog programa na univerzitetima.

BEST je u Novom Sadu osnovan 2005. godine, kada je nekoliko studenata sa FTN-a i PMF-a odlučilo da osnuje grupu koja je posle prerasla u lokalnu BEST grupu. Od tada je organizovano devet akademskih kurseva, veliki broj inženjerskih takmičenja, a više od 300 studenata je iz Univerzitata u Novom Sadu otišlo na akademske kurseve u ostale univerzitete u Evropi.

Informacije o radu udruženja mogu se pratiti preko zvanične Facebook stranice.

11/04/2016 10:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments