Selaković: Studenti da poštuju propisanu proceduru

30/10/2014 10:46

Selaković: Studenti da poštuju propisanu proceduru

Savet Univerziteta u Beogradu preporučio je studentima da održe još jednu konstitutivnu sednicu Studentskog parlamenta, jer prethodna, održana 1. oktobra, nije bila u skladu sa procedurom.

Ministar pravde Nikola Selaković poručio je studentima na sednici Saveta UB da treba da zasedaju, te da ukoliko je neko dobio izbore za rukovodstvo parlamenta u krnjem sastavu uz određenu netransparentnu i nejasnu proceduru, može lako opet da se kandiduje.

Na prethodnoj konstitutivnoj sednici jedan broj članova parlamenta nije bio prisutan, te im nije verifikovan mandat, a ministar Selaković izjavio je da mu nije u interesu da drži stranu “ni jednima ni drugima”, ali da studenti treba da poštuju propisanu proceduru.

On je rekao da niko ne želi da studentima ukine volju izraženu na izborima, a ni da anulira delegate koji trenutno rukovode parlamentom, već da je Studentski parlament organ UB, pa je zbog toga Savet UB pokazao interes za ovaj problem.

Selaković je rekao da mandati treba da se verifikuju, a za to postoji procedura. Dodao je da će u suprotnom sa sastanaka uvek neko izaći nezadovoljan odlukama.

Izvor: Blic

30/10/2014 10:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments