Novi Sad: Lektorat za hindi jezik na Filozofskom fakultetu

23/05/2016 10:06

Novi Sad: Lektorat za hindi jezik na Filozofskom fakultetu

Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu od sada poseduje lektorat za hindi jezik, a potpisan je i Memorandum o razmevanju za postavljanje nastavnika.

Indijski savet za kulturnu saradnju (ICCR) iz Nju Delhija i Filozofski fakultet potpisali su Memorandum na osnovu čega će se zapošljavati nastavnici za hindi jezik na ovom fakultetu.

Na osnovu uslova sporazuma, ICCR će izaslati nastavnika hindi jeziak i snositi troškove njegove plate i avionskog prevoza, a nastavnik će nastavu držati prema planu i programu Filozofskog fakulteta.

Takođe, nastavnik će učestvovati i u ostalim aktivnostima, kao što su seminari, konferencije, sastanci i slično, u skladu sa dogovorom fakulteta i nastavnika.

Otvaranje lektorata za hindi jezik može se smatrati velikim korakom u propagiranju studija vezanih za Indiju u Srbiji, kao i priliku da srpski studenti nauče hindi jezik u Srbiji, a doprineće i podsticanju i jačanju akademskih i kulturnih veza između Srbije i Indije, i pomoći srpskim studentima da uvećaju svoje znanje i obaveštenost o Indiji.

23/05/2016 10:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments