IT Academy na Fakultetu tehničkih nauka

26/11/2013 13:00

IT Academy na Fakultetu tehničkih nauka

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu (FTN) je postao Microsoft-ov partner u okviru programa IT Academy, koji studentima treba da omogući prednost prilikom zapošljavanja.

Kursevi IT Academy su koncipirani kao priprema za polaganje i dobijanje zvaničnih Microsoft sertifikata, a izvodiće se za sve studente FTN-a, bez obzira na nivo studija.

Studenti će biti u mogućnosti da izaberu nekoliko osnovnih grupa kurseva: biznis (Office paketi), administracija sistema, administracija baza podataka (SQL), razvoj softvera (.NET) i druge. Polaznicima ovih kurseva i studentima specijalističkih studija omogućeno je i pohađanje kurseva na daljinu.

Fakultet tehničkih nauka već duži niz godina sarađuje sa kompanijom Microsoft. Ovaj fakultet učestvuje u programu DreamSpark, koji studentima omogućava da dobiju brojne softverske alate i instaliraju ih na svoj računar. Studenti FTN-a učestvuju u programu Microsoft Student Partner, pa imaju priliku da prisustvuju predavanjima o najnovijim tehnologijama, kao i da organizuju ista na svom fakultetu.

2011. godine tim FTN-a je odneo pobedničku titulu na takmičenju Imagine Cup. Njihov projekat je osvojio nagrade u tri kategorije: dizajn softvera, telekom mobile awards, i nagradu publike. Projekat se odnosio na uštedu energije a zasnovan je na upotrebi interneta i platforme Windows Phone 7.

Izvor: Radio 021

26/11/2013 13:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments