Nastavak protesta studenata: Okršaj studenata i uprave na Pravnom fakultetu

12/10/2015 11:46

Nastavak protesta studenata: Okršaj studenata i uprave na Pravnom fakultetu

U četvrtak, 8. oktobra, započet je protest upozorenja koji su organizovali studenti Pravnog fakulteta u Beogradu sa ciljem da poboljšaju svoj status.

Naime, oni su od Uprave fakulteta tražili ispunjenje nekoliko zahteva za koje smatraju da bi trebalo da im se omoguće.

Nakon sastanka u Upravi fakulteta, studentima su prihvaćeni neki zahtevi koji “nisu bili protivni zakonu”, ali se prema rečima studenata o najvažnijim zahteva nisu uspeli dogovoriti, ali će se oni rešavati do kraja godine.

Zahtevi studenata Pravnog fakulteta u Beogradu su, između ostalog:

  • vanredni oktobarski rok
  • cena boda smanjena na 500 dinara
  • “otključavanje” ispita sa smera i izbornih predmeta od novembarskog roka za apslovente i studente koji su overili sedmi semestar
  • nezavisno polaganje odslušanih ispita koji nisu međusobno povezani – umesto sadašnjeg sistema po kome se moraju položiti svi ispiti sa prethodne godine studija i dr.

Prema navodima Pravnog fakulteta, manja grupa studenata prava je pokušala jutros da onemogući redovnu nastavu na fakultetu, tako što su pokušali da studente prve godine spreče da odu na predavanje.

– Mi smo držali govor na stepeništu i pozivali brucoše koji su u tom trenutku bili u „petici” da nam se pridruže u protestu. Naišao je dekan Avramović i sa profesorom Žikom Bujuklićem fizički napao studente. Imamo čitav snimak i prosledićemo ga medijima – rekla je jedna od studentkinja u protestu.

12/10/2015 11:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments