Stipendije za istraživanja mladih naučnika

26/01/2016 13:35

Stipendije za istraživanja mladih naučnika

U okviru programa “Pokreni se za nauku” dodeljuju se stipendije za naučna istraživanja mladih naučnicima u Srbiji, zaposlenim u naučnim ustanovama.

Uslov za dobijanje stipendije je da je kandidat doktorirao posle 1. januara 2009. godine i da želi da realizuje svoje istraživanje u oblasti medicine, farmacije, biologije, hemije ili više ovih oblasti istovremeno.

Centar za razvoj liderstva uz podršku kompanije Filip Moris dodeliće pet stipendija u vrednosti od po 600.000 dinara za realizaciju istraživanja.

Srpska akademija nauka i umetnosti ima podatke da Srbija na 1.000 stanovnika ima jednog doktora nauka, a da se naukom bavi oko 13.000 istraživača.

Konkurs za stipendije je otvoren do 1. marta.

“Pokreni se za nauku” je program koji za cilj ima podršku mladim, talentovanim i perspektivnim naučnicima u Srbiji, kao i da im se pomogne da realizuju svoje naučne ideje i dostignu nezavisnost u naučno-istraživačkom radu.

Do sada je dodeljeno 354 stipendija u okviru programa “Pokreni se za nauku”, pored čega je kompanija Filip Moris omogućilai 490 startap donacija i pomogla realizaciju 89 projekata.

26/01/2016 13:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments