Najboljim studentima medicine posao odmah nakon studija?

11/01/2018 14:29

Najboljim studentima medicine posao odmah nakon studija?

Studenti Medicinskih fakulteta, koji pokažu zavidno znanje tokom školovanja, nakon studija, dobijaće posao odmah, kao i priliku za specijalizaciju i usavršavanje.

Time želimo da najbolje mlade lekare zadržimo u Srbiji, da iskustva i znanja stiču od domaćih najeminentnijih lekara, koji su priznati u svetu“, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije ass. dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) prof. dr Vladimirom Kostićem i dekanom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Nebojšom Lalićem kao i članovima posebne radne grupe za objedinjavanje organizacije i aktivnosti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Kliničkog centra Srbije (KCS).

Tema sastanka koji je održan u zgradi Srpske akademije nauka i umetnosti bila je utvrđivanje sadašnjeg stanja i mogućnosti poboljšanja objedinjavanjem u ovim ustanovama funkcija visokog obrazovanja i nauke u oblasti medicine i tercijerne zdravstvene zaštite.

Ministar Lončar istakao je tom prilikom da je namera Ministarstva zdravlja, SANU, Medicinskog fakulteta i KCS da se o najboljim mladim lekarima vodi računa još dok su studenti i da oni koji studije završe sa najboljim ocenama odmah dobiju posao i mogućnost specijalizacije.

Predsednik SANU prof. dr Vladimir Kostić istakao je da ćemo unapređenjem saradnje i interagracijom KCS i Medicinskog fakulteta dobiti instituciju u kojoj će biti omogućeno da medicinska usluga, kao i istraživanja budu na integrisanom nivou.

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu prof.dr Nebojša Lalić naglasio je da akademske bolnice postoje svuda u svetu i one svojom platformom nude one uspehe koje savremena medicina nosi.

11/01/2018 14:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments