“Dani karijere” za studente i mlade nezaposlene ljude

03/03/2015 15:19

“Dani karijere” za studente i mlade nezaposlene ljude

Međunarodna studentska organizacija AIESEC počela je aktivnosti koje su vezane za manifestaciju “Dani karijere” (Career Days), u okviru koje se odvijaju radionice na kojima studenti imaju priliku za obuku i ratvoj kako na ličnom tako i na profesionalnom nivou (Career Workshops).

“Career Workshops” se održava 3. i 4. marta u prostorijama opštine Vračar, ove radionice su deo projekta koji je namenjen studentima koji žele da svoje znanje i veštine podignu na viši nivo neformalnim obrazovanjem. Teme koje će biti na ovim redionicama su – lični brend, networking, ponašanje na intervjuu za posao, kao i druge teme koje su potrebne mladima za dobar početak karijere.

Projekat “Dani karijere” održavaju se već 21 godinu zaredom, a cilj ovog projekta je da se mladi aktiviraju i da se reši problem nezaposlenosti kroz pružanje mogućnostima mladim ljudima da se zaposle, da idu na praksu i da se edukuju.

Dvodnevni sajam zapošljavanja pod nazivom “Dani karijere” održava se 10. i 11. marta u hotelu Kraun Plaza u Beogradu.

Na ovom sajmu zapošljavanja mladi nezaposleni i oni koji studiraju imaće priliku da se upoznaju sa potencijalnim poslodavcima, da se informišu o tome kakvi su uslovi rada u kompanijama koje se učesnice sajma, kao i da sagledaju prilike koje im se nude na sajmu karijere.

Tokom sajma, ali i posetom sajta “Career Days”, mladi će imati priliku da ostave svoj CV ili da ih dostave u elektronskoj formi kompanijama.

Na sajmu zapošljavanja “Dani karijere” mladi će moći da se upoznaju sa kompanijama Delhaize Serbia, Metro, Heineken, kao i čuvena velika četvorka revizorskih kuća – PwC, Deloitte, EY, KPMG.

Pored upoznavanja sa kompanijama, mladi će moći da se upoznaju i sa programom “Global talent” – programom plaćenih stručnih praksi u inostranstvu.

03/03/2015 15:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments