Na FPN-u nastava od srede

21/10/2014 11:29

Na FPN-u nastava od srede

Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, nakon nedelju dana studentske blokade, nastava će početi u sredu, 22. oktobra, saopštio je taj fakultet.

FPN je odlučio da ove godine izdvoji 104 stipendije za sufinansiranje studenata koje će biti raspoređene na one studente koji su postigli 48 ili više bodova. Odluka je donesena na sednici Veća fakulteta.

Fakultet će osnovati fond za stipendiranje uspešnih studenata, a sledeće školske godine u fond će biti uplaćeno 5% sredstava od školarine. Veće fakulteta je studentima izašlo u susret na način na koji se neće ugroziti funkcionisanje i poslovanje fakulteta.

Predstavnici studenata su za Tanjug potvrdili da će nastava na fakultetu početi u sredu, ali još uvek se ne zna da li će i kada biti okončan protest, a informaciju o završetku protesta imaće do srede.

Studenti koji su blokirali FPN 13. oktobra zahtevali su oslobađanje od plaćanja školarine za studente koji su ostvarili 60 ESP bodova, a oslobađanje od dela školarine za one koji su ostvarili od 48-59 bodova, a ne nalaze se u takozvanoj budžetskoj kvoti.

Izvor: RTS

21/10/2014 11:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments