Građevinski fakultet Beograd: Prozivka i upis

04/07/2016 12:15

Građevinski fakultet Beograd: Prozivka i upis

Nakon objavljene konačne rang liste kandidata koji su polagali prijemni ispit na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, sledi prozivka i upis.

U ponedeljak i utorak, 4. i 5. jula u periodu od 9 do 16 časova biće upisani kandidati koji su se ranglirali u okviru budžetske kvote, kao i kandidati koji su se rangirali u okviru kvote za samofinansiranje, a imaju ukupno manje od 51 bod.

Prozivka i upis kandidata

Kandidati koji se na konačno rang listi nalaze ispod 240. mesta za studijski program Građevinarstvo, odnosno ispod 40. mesta za studijski program Geodezija i geoinformatika dolaze na prozivku u četvrtak, 7. jula u 10 časova.

Prozivka će se održati u Svečanoj sali Građevinskog fakulteta.

Prvo će se prozivati kandidati koji su se rangirali za upis na budžet, a koji se nisu upisali do 5. jula. Nakon toga biće prozivani kandidati sa rang liste redom – dok se ne popune sva budžetska mesta.

Daljim prozivanjem kandidata po konačnoj rang listi biće popunjavana mesta predviđena za upis samofinansirajućih studenata.

Prozivka se obavlja posebno za svaki studijski program, a ukoliko se kandidat ne pojavi na prozivci – gubi pravo za upis, a umesto njega biće upisan kandidat koji je sledeći na rang listi.

Kandidati ne bi trebalo da pre prozivke uplaćuju novčana sredstva, jer će se rang lista kandidata koji imaju pravo upisa na teret budžeta države pomerati naniže.

Upis drugih kandidata

U petak, 8. jula u periodu od 10 do 15 časova održaće se upis kandidata koji su položili prijemni ispit iz matematike na drugim tehničkim fakultetima – u slučaju da ostane slobodnih mesta na Građevinskom fakultetu.

04/07/2016 12:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments