Stručna studentska praksa u državnim institucijama

18/10/2021 11:43

Stručna studentska praksa u državnim institucijama

Sporazum o saradnji u pružanju podrške javne uprave visokoškolskim ustanovama u obrazovnom procesu 15. oktobra su sa državnim univerzitetima u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu i Novom Pazaru potpisali Narodna skupština Republike Srbije, Ministarstvo državne uprave i loklane samouprave, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo pravde, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zaštitnik građana, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Nacionalna akademija za javnu upravu, Republički sekretarijat za javne politike, Služba za upravljanje kadrovima, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i gradovi Beograd, Niš, Kragujevac, Novi Pazar i Subotica.

Potpisivanje sporazuma je polazna osnova za uspostavljanje obaveze organa da, u saradnji s visokoškolskim ustanovama, omoguće studentima primenu teorijskih znanja u praksi, a prvi korak na tom putu biće Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2021/2022, koji će se održati 4. i 5. novembra ove godine, a koji organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, uz podršku EU projekta „Vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave“.

Prvi Sajam biće održan online, u virtuelnom prostoru Palate Srbija, na kome će se državni organi predstaviti studentima na inovativan i moderan način, a 400 njih biće u prilici da se preko portala www.strucnapraksa.mduls.gov.rs upoznaju sa ponudom i programima stručne prakse.

Plan je da se u narednim godinama poveća broj državnih organa koji će se pridružiti ovom programu, kao i da se obezbedi raznovrsnija ponuda stručne prakse za studente osnovnih i master studija.

18/10/2021 11:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments