Živite bez straha

05/05/2015 16:53

Živite bez straha

Mnogi ljudi nikada ni ne shvate da je strah ono što ih sputava u životu. Strah je najveći neprijatelj vaše budućnosti i samoostvarenja. Ukoliko mu se ne suprotstavite, nikada nećete imati budućnost kakvu želite.

Odlučite da želite život bez straha

Sve u životu se svodi na izbore. Kada primetite da vam u životu ne ide, da se vrtite u krug, znajte da je došlo vreme da napravite nov životni izbor i da odlučite da ne želite da vas strah spotiče. Ovakva odluka podrazumeva i mnogo rada, ali život bez straha je vredan svakog truda.

Stvorite okruženje bez straha

Vaša iskustva zavise od vašeg okruženja. Svi mi se, vrlo često, lakše opredelimo za udobnost onoga što trenutno imamo, čak ako to i nije ono o čemu maštamo, umesto da se posvetimo promenama koje će nam garantovati bolju budućnost. Morate stvoriti okruženje koje prkosi strahu. Stvorite oko sebe onakve uslove u kakvima želite da živite. Branite svoju atmosferu i ne dozvolite da išta ugrozi vaš napredak. Vaše okruženje počiva na vašoj veri i idejama.

Okružite se mogućnostima koje podstiču napredak. Atmosfera našeg okruženja ima moć da podstakne našu viziju ili da je zarobi. Neka vaše okruženje ima pozitivan naboj.

Negujte neustrašiv mentalitet

Kada imate odgovarajuće okruženje, sledeće što treba da uradite je da usvojite nov način razmišljanja. Strahovi se razvijaju ukoliko ih hranimo. Oni su u početku sitni, skoro neprimetni, ali vremenom postaju veliki i značajni zato što smo obuzeti njima. Ono čega se bojimo dopire do nas i parališe nas.

Baš kao što razmišljamo o svojim strahovima, tako možemo razmišljati i o svojoj budućnosti. Jednostavno zamenite misli o onome čega se bojite mislima koje podstiču veru u vas same. Ne morate da budete poraženi. Odlučite da živite pobedničkim životom. Usadite u svoj um misli o uspehu i napretku. Onda kada budete prestali da drugujete sa svojim strahovima, oni će prestati da imaju ikakvog uticaja na vas.

Pobedite strah jednom zauvek

Strah će se javiti mnogo puta tokom života. To je u ljudskoj prirodi. Zapravo, svaki put kada dođete do trenutka da treba da pređete na novi nivo u svom životu, suočićete se sa strahom. Kada strah promoli svoju ružnu glavu, vi reagujte verom u sebe. Ukoliko niste negovali veru u sebe, strah će vas obuzeti u kritičnom momentu. Strah je emocija koja teži da postane vaša realnost, međutim, to se ne može dogoditi bez vaše dozvole.

Prestanite da dozvoljavate nevažnim stvarima da sabotiraju vaš potencijal. Umesto toga, budite sigurni u sebe i pružite sebi priliku za pobedu i budućnost kakvu želite. Živite neustrašivo i ispunjeno.

 

05/05/2015 16:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments