Kako sprečiti iritacije i upale intimne zone

25/03/2020 10:33

Kako sprečiti iritacije i upale intimne zone

Ako postoje neki delovi tela koji su podložni raznim oboljenjima, to su onda intimna zona i koža.

Stručnjaci kažu da su žene podložnije oboljenjima u intimnoj zoni. Ipak, ovim bolestima su podložni i muškarci, kada je reč o lošoj higijeni ili upuštanju u nezaštićene odnose.

U ovom tekstu ćemo navesti stvari o kojima treba da povedete računa da biste sprečili pojavu bolesti intimne zone i način na koji treba da birate sredstva za ličnu higijenu.

Kada je reč o problemima sa kojima se možete susresti, tu su iritacije u intimnoj zoni (koje se mogu izlečiti za relativno kratak period od 3 dana do 2 nedelje), infekcije i seksualno prenosive bolesti.

Veoma je važno da, ukoliko osetite neke simptome odete kod lekara specijaliste i ne uzmete lekove na svoju ruku. Možete se osloniti na preparate za intimnu negu koji bi sprečili pogoršanje postojeće situacije.

Takođe, preporučuje se da, dok imate ovakve probleme, izbegavate seksualne odnose, pogotovu one bez zaštite.

Obratite pažnju kada kupujete sredstva za intimnu negu na njihov sadržaj. Proverite da li u sebi sadrže neke alergene. Ako se on nalazi na dnu liste sastojaka, onda su šanse da vam ovaj proizvod prouzrokuje pojavu alergija, iritacije ili poremeti pH vrednost male. 

Kada se radi o donjem vešu, birajte onaj koji je od prirodnih materijala, najbolje bi bilo da izaberete pamuk. Donji veš treba redovno menjati i prati ga na odgovarajućoj temperaturi. 

I naravno, ne zaboravite da koristite zaštitu prilikom seksualnog odnosa, kako biste izbegli da se zarazite nekom seksualno prenosivom bolešću.

25/03/2020 10:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments