Srećan život znači pobediti negativnost

09/07/2021 16:19

Srećan život znači pobediti negativnost

Jedna od situacija koju sebi ne bi trebali da dozvolite jeste život u negativnosti. Neophodno je kloniti se negativnih ljudi, zarad psihičkog zdravlja, ali i sopstvene misli treba rasteretiti i rešiti se izvora loše energije. Stručnjaci smatraju, da bi osoba mogla da ispuni svoj potencijal, mora da se distancija od negativnih izvora, jer život u strahu i u crnim mislima ne može da rezultira srećom.

Prvi korak u oslobađanju negativnosti je brisanje svih obeshrabrujućih poruka koju su pisali oni koji su se deklarisali kao bliski prijatelji. Kako bi ostvarili svoje ciljeve, neophodno je iz sećanja izbrisati sve demorališući poruke i “savete”. Mesta kako u telefonu i mail-u, tako i u glavi i srcu treba praviti samo za pozitivne, ohrabrujuće i motivacione reči.

Bilo koja vrsta loše veze, emotivna, prijateljska ili poslovna, vrlo negativno utiču svakog pojedinca. Zato kada nešto ne prija i crpi sve  resurse tela, pravo je vreme za prekid. Preciznije, postavite granice.

pročitajte još i: Sprečite negativnost – ostanite srećni!

Tamo gde nema ljubavi nema ni podrške, i zato ne očekujte da će vam oslonac biti oni koji ne dele sa vama tu nežnu emociju zvanu – ljubav. Ukoliko u ljudima oko vas ne vidite podršku, možda je vreme da istu potražite kod onih koji vam ljubav nesebično pružaju.

Savremeno doba, vreme velikih promena i eizvesnosti neminovno izazivaju anksioznost. I upravo je to stanje izvor negativnosti. Nemoguće je da se potpuno otrgnemo tom stanju, ali je moguće da mu se ne prepustimo, da mu ne dozvolimo da preuzme kompletan to To je osećanje sa kojim se svakodnevno suočavamo, ali to ne znači da treba da mu se prepustimo. Stručnjaci savetuju da je u takvim situacijama najbolje pribeći meditaciji, vežbanju disanja ili drugim fizičkim aktivnosti, ali pomaže i razgovor sa voljenim ljudima.

Nadanja su deo života. Međutim, ovde postoji zamka, koliko god da se dobrome nadamo, pojave se i sumnje. Energiju treba trošiti na pozitivne misli i boriti se protiv loših. Jer, naša ubeđenja i stavovi mogu mnogo da utiču na ishod bilo kog ličnog poduhvata.

Ono što je najteže, jeste da se oslobodimo sumnje u sebe. A upravo je to ključ u rešavanju negativnosti. Svaki put kada pomislite da nešto ne možete, pokušajte da tu misao nadglasate nekom pozitivnom. Jer, ukoliko vi sumnjate sami u sebe, kako li vas drugi tek vide? I zato, sve se može kada se hoće!

09/07/2021 16:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments