Posete ovim turističkim atrakcijama su besplatne?

26/06/2018 15:03

Posete ovim turističkim atrakcijama su besplatne?

Ukoliko se nađete u nekom od ovih evropskih gradova, obavezno posetite turističke atrakcije sa našeg spiska, jer je ulaz besplatan.

Predstavljamo vam najpopularnije besplatne destinacije.

Pariz – Notr Dam

Notr Dam predstavlja jednu od najlepših svetskih katedrala i zapanjujući primerak francuske gotike. Izgrađena je u periodu od 12. do 14. veka i nalazi se u samom centru Pariza. Katedralu možete posetiti svakog dana, a ulaz je besplatan.

Bern – Park Medveda

U prestonici Švajcarske možete videti mrkog medveda. Naime, ove životinje naseljavaju područje parka u delu starog grada Berna. U pitanju je najlepši vidikovac u gradu. Park je otvoren svaki dan.

Cirih – Botanička Bašta

Najveći švajcarski grad karakteriše bašta bogata palminim drvećem i drigim egzotičnim biljem. Posete se preporučuju u proleće, a staklena bašte je otvorena tokom cele godine.

Venecija – Santa Maria Della Salute

Santa Maria della Salute je rimokatolička crkva, koja je smeštena na ostrvcetu u Veneciji. Nalazi se između dva kanala i posvećena je Devici Mariji. Gradnja je započeta 1631.godine. U pitanju je utvrđenje kojim je bio inspirisan i Laza Kostić. Crkva je otvorena za posete svakog dana.

Beč – Park Šenbrun

Iako se ulaz u dvorac Šenbrun naplaćuje, poseta dvorskom parku je besplatna. Vrtovi parka su za javnost otvoreni od 1799. godine. Park je pod zaštitom UNESCO-a od 1996. godine.

26/06/2018 15:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments