Očaravajuća ostrva na kojima niko ne živi

05/06/2018 15:22

Očaravajuća ostrva na kojima niko ne živi

Ova očaravajuća ostrva, bogata rajskim pejzažom, potpuno su pusta.

U pitanju su ostrva Pitkern koja se nalaze u Tihom okeanu.

Zašto su ostrva pusta?

Ostrva koja nose naziv Pitkern, Henderson, Duci i Oino predstavljaju deo Polinezije i nalaze se u Tihom okeanu. Nazvana su po mornaru koji ih je prvi ugledao, 1767. godine, Robertu Pitkernu.

Koliko god da se pejzaž ostrva činio rajskim, ostrva nisu primamljiva za život. Naime, ostrvo Pitkern je jedino naseljeno ostrvo u ovoj grupi, a najviši broj stanovnika, koji je zabeležen 1937. godine, iznosio je dvesta trideset troje ljudi.

Danas je ovaj broj drastično manji. Broj stanovika koji živi na ostrvu je pedeset, ukupno devet porodica. Na poziv vlasi da se ostrvo što pre naseli, odazvao se samo jedan čovek.

Zemljište je izuzetno pogodno za uzgajanje banana, šećerne trske, pa i citrusa, dok se ostrvljani bave ribolovom, skupljanjem meda i prodajom poštanskih markica.

Tamna strana ostrva leži u glasinama koje kruže svetom. Ukoliko je verovati njima, na ostrvu se, navodno, iskorišćavaju devojčice. Ova glasina bi mogla biti razlog neprivlačnosti ostrva.

Sprovedeno istraživanje je pokazalo da se većina pripadnica ženskog pola, koje žive na ostrvu, ostvare u ulozi majke, prvi put, u periodu između dvanaeste i petnaeste godine.

05/06/2018 15:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments