Koji su to fatalni setovi?

01/10/2018 15:52

Koji su to fatalni setovi?

Na ovim filmskim setovima ljudi su izgubili živote.

Iako filmska produkcija pazi na svaki deo, prati pravila i čini sve kako bi glumačka postava bila sigurna, postoje i one visokorizične scene, gde izvođači postavljaju sebe u nezavidne situacije gde i najmanja greška može biti kobna.

Fatalni set – poslednja scena

Koji su to filmovi na čijim su se snimanjima desile tragidije?

Vrana – The Crow, 1994.

FOTO:www.digitalspy.com

Uloga koja je trebala da proslavi Brendona Lija…

Mnogi tvrde da ga i jeste učinila poznatim, ali nažalost, zbog sasvim druge stvari. Naime, tokom snimanja scene u kojoj jedan od likova koristi pištolj, Brendon je kobno stradao. Umesto lažne municije koja se inače koristi, ekipa je upotrebila prave metke, verujući da su uklonili moguću opasnost. Pištolj je Brendona pogodio u stomak i povredio mu kičmu. Preminuo je čim je stigao u bolnicu.

Mračni vitez – The Dark Knight, 2008.

FOTO:movieweb.com

Tokom snimanja ovog čuvenog nastavka, poginuo je tehničar specijalnih efekata, Konvej Viklif. Doživeo je fatalne povrede, nakon što je vozač udario u drvo, jer nije uspeo da skrene pod pravim uglom. Pre nego što je film doživeo premijeru, svet je pogodila vest o smrti jednog od glavnih aktera, Hita Ledžera.

Top gan –  Top-Gun, 1986.

Svi piloti, koji su učestvovali na snimanju filma, bili su obučeni stručnjaci ali je ipak došlo do nesreće. Tokom rotiranja aviona, pilot Art Šol nije mogao da oporavi od manevra i srušio se.

Zona sumraka – The Twilight Zone, 1983.

FOTO:www.thefourohfive.com

Tokom scene, gde Vika Morova napadaju američki vojnici u Vijetnamu, došlo je do kvara, koji uzrokovao pad helikoptera. Glavni rotor helikoptera je ubio Morova, zajedno sa dvoje dece, Miča Din Li i Rene Šin-Ji Čen.

Autori filma su optuženi za brojne nepravilnosti i za nezakonito zapošljavanje dece. Međutim, nakon javnog suđenja, svi su oslobođeni krivice.

01/10/2018 15:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments