5 najboljih turističkih destinacija ovog leta

09/05/2023 15:02

5 najboljih turističkih destinacija ovog leta

Leto stiže, raspust i godišnji odmor se smeše. Ukoliko planirate odmor u inostranstvu, vreme je da izaberete destinaciju. 

Predstavljamo vam nekoliko destinacija koje spadaju u “top” turističke, ovog leta.

Severni Brazil

Plaža Jericoacoara jedna je od najlepših svetskih plaža. Novi, uvedeni letovi iz Sao Paola, omogućavaju lakši pristup do plaže, koja se nalazi pored ribarskog sela. Pre dvadeset godina ovo mesto nije imalo struju ni puteve, a danas ga krasi hotel Chili Beach, u kojem odsedaju mnogobrojni turisti.

Malavi

Država Malavi bogata je ogromnim jezerom, nacionalnim parkovima, egzotikom i rajskom prirodom. Jezero Malavi čini petinu države i predstavlja idealno mesto za odmor. U blizini je i rezervat Nkhotakota, dom velikog broja životinja i veličanstvenih slonova. U letnjem periodu održava se i muzički festival “Lake Of Stars”, a pored ove manifestacije, otvara se i kamp “Robin Pope Safari”.

Aisen, Čile

Pravo avanturističko mesto je netaknuto područje Aisen, koje se nalazi na severnoj granici Patagonije. Mesto je slabo naseljeno, a obiluje ledenicama, fjordovima, kao i snežnim vrhovima. Ovo je idealna lokacija za sve one koji hoće da odmore u izolaciji i uživaju u rajskim pejzažima.

Farska ostrva

Ovaj arhipelag bogat je kulturnim znamenitostima i najboljim restoranima, gde ćete uživati u kvalitetnim jelima. Bogati reljef ostrva čine litice i planine, mnogobrojni vodopadi, zatim kućice s travnatim krovom i egzotični svet životinja.

Bolivija

Bolivija- zemlja koja se otkriva. Najveće slanište, Salar de Ujuni omogućava takav vidik, da ostavlja bez daha. Grad La Paz predstavlja kulturni centar vredan pažnje. Neobični reljefi i zanimljiva priroda su samo neki od razloga da posetite ovu divnu zemlju.

09/05/2023 15:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments