Studenti drže čas iz humanosti

20/05/2014 12:39

Studenti drže čas iz humanosti

Ako tražimo sinonime za junaštvo i požrtvovanost, moramo ih pronaći i u beogradskim studentima.

Oni su ovih dana u prvoj liniji fronta: studenti medicine pomažu i leče ugrožene, sa veterine spasavaju životinje, FON-ovci rade na internet portalima za nestale, dok sa akademija sviraju i pevaju u humanitarne svrhe.

Ni tu nije kraj. Beogradski DIF pretvoren je u najveći sabirni centar. U njemu je smešteno oko 700 ljudi, a svakodnevno im pomaže više od 600 volontera, među kojima većinu čine studenti. Pravni fakultet najveći je centar za prikupljanje hrane i garderobe, a odmah za njim slede PMF i Šumarski. Studenti se dele u grupe, rade danonoćno i putuju gde god čuju da mogu biti od koristi.

”Čim smo čuli za katastrofu, na društvenim mrežama smo pozvali studente i organizovali se po grupama. Odziv je neverovatan. Za smenu na FON-u koja traje tri sata javi se u proseku oko 60 ljudi. Za samo jedan dan sakupili smo 180 pakovanja hrane za bebe, 46 džakova odeće, 12 džakova obuće, 15 paketa vode”, uzbuđeno nabraja Aleksandar Grudenić, predsednik studentskog parlamenta FON-a. Njegova koleginica Maja Mitričević ponosno dodaje da studenti FON-a rade i na dva trenutno najvažnija sajta – Poplave.rs i Nestali.rs.

”Išli smo i na Makiš, pakovali džakove… Želimo da svi ti ljudi znaju da nisu sami”, poručuje ona.

Andrijan Lemut, predsednik studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu, podseća da je veliki broj studenata iz poplavljenih mesta.

Želimo u ime svih nas da se zahvalimo ljudima na iskazanoj solidarnosti – ističe Andrijan.

Izvor: 24 sata

20/05/2014 12:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments