Emirati izlaze u susret našim studentima

04/10/2013 22:21

Emirati izlaze u susret našim studentima

Najbolji studenti iz Srbije pohađaće Institut Masdar u Abu Dabiju, koji se bavi “čistom energijom” i obnovljivim izvorima.

Studenti koji budu pohađali nastavu u Abu Dabiju steći će dodatna znanja koja ne bi mogli da steknu u Srbiji.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Zorana Mihajlović, je u ime Vlade Srbije sa kompanijom Masdar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisala Memorandum o razumevanju u oblasti obnovljivih izvora energije. Ona je dodala da se poseta delegacije iz Emirata očekuje krajem oktobra.

Jedna tema razgovara trebala biti “kogenerativna postrojenja na gas” u izgradnji kojih kompanije iz Emirata spadaju u kategoriju svetskih lidera.

Danas je potpisan memorandum koji predviđa Masdar (Abu Dhabi Future Energy Company) koji posluje u sastavu kompanije Mubadala i Ministarstvo energetike Srbije zajedno utvrde mogućnosti investiranja u Srbiji, pre svega u program za obnovljive izvore energije.

Potpisivanju je prethodio sastanak potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića sa generalnim direktorom kompanije Mubadala šeikom Kaldunom Kalifom Al Mubarakom, na kojem je učestvovala i ministarka Mihajlović.

Izvor: Mondo

04/10/2013 22:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments